Optimerad för 1024*768-miljö

Street Bourbon Day i Varberg 23 juli 2003

Det var egentligen ingen fråga om, utan hur många vi skulle bli som tog sikte på Societen och Street Bourbon Band på onsdagkvällen.

För två år sedan körde de något 15-års jubileum och det var första gången vi såg bandet. Fint väder, mycket folk och ett otroligt drag, även gamla medlemmar i bandet var med då och totalt var det säkert uppemot 25 pers på olika scener. Förra året regnade det och det var väl inte riktigt lika mycket folk på stället. Bra var det ändå även om det inte riktigt nådde samma höjder som året innan.

I år var det återigen kanonväder. Jag hade gjort vad jag kunnat för att locka ner så mycket folk jag bara kunde. Totalt blev vi 10 pers på dagen och ytterligare 4 som anslöt ute på krogen. Perfekta förutsättningar, jag hade haussat upp förväntningarna rätt rejält på dem som inte sett SBB innan men jag var inte orolig...


Street Bourbon på Societen - en fullträff!

Kanoväder och lite tävlingar efter solande på stranden

Naturligtvis ligger en hel del prestige bakom och ingen vill vika ner sig

Bra start i kubben för lag Linderoth, lag Wedin vände dock och vann

Vester visade stundtals hög precision men gren 2 tog lag Linderoth hem.
Pga tidsbrist hann vi ej med några mer grenar så det fick sluta 1-1

Mat på Solviken

Vädret var ju verkligen kanon. Efter att vi visat upp våra baywatchliknande kroppar nere på stranden, gick vi upp till stugan runt 15-tiden. Vädret var ju verkligen suveränt och vi körde lite tävlingar, ett par öl krävdes naturligtvis också för att släcka törsten.

Efter de fysiska tävlingarna som även innehöll endel psykisk påfrestning så började man känna av en viss hunger. Vid kopierade första årets succeprogram med att gå ner till Solviken och käka, helt okej. Vi gick sen återigen upp till stugan. Lät lite härliga toner ljuda över Apelviken då vi gav oss på gitarr och sång.

Exakt kl 21 halar Wedin flaggan. 21.40 kommer jag på att jag ju ska ringa Taxi, kommer fram utan problem. Problem får jag dock när jag ska uppge på vilken adress jag befinner mig... gör ett försök att förklara för tanten men hon vill prompt ha en adress... hmm... blir till att gå upp till brevlådan och kolla för att sen ringa tillbaka till taxi... 22.30 är vi inne på Societen!

Marie, Olle och Wedin slappar lite efter maten

Visst ser väl tjejerna lite sega ut!? Nåväl, bilden ljuger det var bra fart på dem!

Exakt kl 21 halade Wedin flaggan!

Street Bourbon Band inne på Societen

Lasse på gitarren

Anna o Linda gav allt de hade!
Street Bourbon Band verkar ha en hel del äldre fans, så det var en väldigt varierande ålder på gästerna. Jag är väl inte pur färsk själv men jag tillhörde den yngre skaran, mycket förvånande att inte fler yngre hittat bandet. Visserligen var väl marknadsföringen av själva dagen minimal!? Såg en annons i Hallands Nyheter samma dag och en affisch nere vid stranden men inget mer...

Hur som helst kör de covers av alla möjliga slag... Lundells "Oh jag vill ha dig" är ju alltid en vinnare, U2:s "In the name of love" var även den grymt bra. Jag tycker dock det är kanondrag rakt igenom så mina kommentarer får väl ses som aningen subjektiva, men jag kan lugna er med att jag har väldigt bra smak... Imponerande uthållighet på gubbarna, redan när vi kom vid 22:30 hade de spelat ett tag, sen hade de en paus på en knapp halvtimme innan de slutade vid 02:30... (de hade också spelat på torget tidigare under dagen och kört after beach i kärleksparken).

Ni kan själva hitta mer info om bandet på www.streetbourbon.se


Tidigare bandmedlem ger järnet!

Marie, Linda och Nicke

Mycket folk, mycket hett! Välj färg på skjortan noga.




Clap your hands

Jo, det är allt slut nu...

Skjutjärnreporter Linderoth med Lasse - Ris eller ros?

Jodå, de är mycket överens om att det var en riktigt kanonkväll!

Förmodligen hade Varbergs Taxi bara en bil igång så det blev till att vänta... länge...
Klart i trevligt sällskap så...